In het hart van Fryslân ligt Nationaal Park De Alde Feanen. Smalle vaarten, besloten petgaten, open meren: in dit natuurgebied is het water in alle mogelijk variëteiten aanwezig. Op het ene moment een weids uitzicht over de uitgestrekte graslanden en wuivende rietvelden, het andere moment een beschut gevoel door de sprookjesachtige moerasbossen.

Weten wat je allemaal kunt doen in het park? Bezoek www.np-aldefeanen.nl.

Verscheidenheid aan flora en fauna

Deze enorme variatie aan landschappen zorgt voor een rijke natuur. Zo komen er in De Alde Feanen meer dan 450 verschillende soorten planten voor en broeden er ruim honderd soorten vogels. De ree, vos, boommarter en otter voelen zich hier ook prima thuis.

nationaalpark_aldefeanen_Friesland

 

Tips

Wat anderen zeggen over Nationaal Park De Alde Feanen

Na een weekend het park De Alde Feanen te hebben verkend en de bijzondere verhalen en mythes over het gebied te hebben gehoord van karakteristieke Friezen zijn we compleet aangestoken door het Friesland virus. Wij zijn hier om dit virus te verspreiden, want man… wat een prachtgebied!
(Reisblog www.expeditiekram.nl)

Het kan zo op een ansichtkaart. Wat is het hier heerlijk!
(Reisblog www.reiswijzerkidsenco.nl)

Eenmaal binnen zie ik de pracht van deze route: bijzondere vogels in het water, overhangende bomen, waar het zo ondiep is en het water zo helder is dat je de bodem kunt zien.
(Reisblog www.stylespy.nl)

Afgelopen zomer waren wij in Friesland, in het Nationaal Park De Alde Feanen. En dat was prachtig, ik kan niet anders zeggen.
(Reisblog www.hipenhot.nl)