Wandelen aan de Waddenkust, maar ook een klein stukje verderop in de Noardlike Fryske Walden. Cultureel erfgoed wandelen in historisch Dokkum en de beschermde dorpsgezichten: uitwaaien doe je bij ons op verschillende manieren. En op iedereen manier kun je even echt “afkoppelen”; even geen werk, geen drukte, niks moeten. Gooi een paar spullen in je tas en kom lekker uitwaaien en landen in Friesland. Dan is de batterij in no time weer vol en kun je er weer tegen aan.

Uitwaaien, of gewoon even echt de ruimte?

Uitwaaien is voor ons ‘alles dat je hoofd even lekker de ruimte geeft, een kleine reset’. Doen we zelf ook, gewoon hier. Door lekker tegen de wind in op de dijk te lopen en de Waddenzee te zien beuken tegen het vaste land, maar net zo goed door ons even onder te dompelen in de schoonheid van Dokkum, een stuk van het bekroonde Streekpad Noardlike Fryske Walden te lopen of de nacht te zien schitteren in Dark Sky Park Lauwersmeer. Land in Friesland heeft alles wat je in een land wenst, maar dan lekker dichtbij elkaar. Vul je dag of kruip weer lekker op de bank na een ommetje.

Uitwaaien Wierum

Wandel vakantie in Friesland

Friesland heeft tal van wandelroutes om lekker uit te waaien. Hier vind je er één. Meer wandelroutes? Kijk dan op deze pagina. Geniet van de prachtige natuur en de schone lucht. En ’s avonds gewoon lekker landen bij een van onze waarden of waardinnen.

Wentel je in gastvrijheid

Wij houden van ons land, van alle natuur, de cultuur en het kleine genieten. Dat delen we graag met je. Kies bij welke accommodatie je een paar dagen neerstrijkt.

We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet, op thema’s die bij jou passen. En heb je je keuze gemaakt? Dan vertellen we graag onze tips en trips, zodat je op alle manieren van onze ruimte kunt genieten en helemaal opgeladen weer huiswaarts keert.

Herfst in Feankleaster

Hoe kom jij uitwaaien?

Wil je stads slapen, vol in de ruimte of kies je voor pittoresk? Per thema vind je onze tips voor hotels, B&B’s, vakantiehuisjes, camperplekken of een speciale accommodatie.

Kies je liever het soort accommodatie? Dan klik je op een van onderstaande categorieën:

Discover the Dark – op de dijk bij Holwerd