Doe jij mee met de vlogwedstrijd?

Ohohoh, onze video is nog niet klaar! Maar jij kunt natuurlijk alvast een mooie vlog maken! Want meedoen aan de vlogwedstrijd is zeker een goed plan: je kunt er namelijk goeie prijzen mee winnen. Lees gauw verder!

Hoe doe je mee aan de vlogwedstrijd?

Maak een vlog in onze regio waarmee je iedereen meeneemt in iets dat je hier goed kunt doen. Op de mountainbike over een mooie route door het bos, een leuke attractie, varen, paardrijden, slootje springen of wadlopen? Zit je op de mooiste vakantielocatie en wil je iedereen laten zien hoe leuk het is? Interview je een echte fries met een gek verhaal? Ben je op excursie met It Fryske Gea in de Alde Feanen, ontdek je Dokkum of  ben je met Mark en Ant op stap in een van de Markant Musea? Maak er een video van en stuur die naar ons. De video mag gewoon met fototoestel, telefoon of tablet gemaakt zijn, het gaat om een leuke vlog, niet om een bioscoopfilm 😉

Stuur ons je naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer.  Ook belangrijk: vraag je ouders of je mag meedoen, dat is namelijk verplicht. Vervolgens zet je je video op Youtube en stuurt ons de naam van je video, eventueel je kanaal en de link van het filmpje. Dat kan naar info@rmtnof.nl 

 

Wat kun je winnen?

Iedereen krijgt van ons een klein cadeautje wanneer hij/zij adresgegevens ( naam, adres, woonplaats, email) meestuurt. Deze gegevens gebruiken wij overigens niet voor andere zaken. Benader je ons via sociale media, dan nodigen wij je natuurlijk uit om ons te volgen. Maar je mag zelf kiezen of je dat wilt.

De winnaar mag kiezen uit 4 uitstapjes die je met in totaal 8 personen mag doen. Vrienden, vriendinnen, familie; dat mag je zelf weten.

Wadlopen op de bodem van de zee

Nachtvaren in de Alde Feanen

De natuur in met een boswachter

Kies voor de verrassing!

tips voor een topvlog!

Als je vlogt maak je een filmpje. Je bent er zelf in te zien of te horen. Vlogs gaan altijd over iets dat in jouw leven gebeurt.

Als je bijvoorbeeld naar het speelbos gaat, kun je laten zien wat jij daar doet en vertellen wat er heel leuk is. Je kunt je video bijknippen, korter maken, of twee korte filmpjes samenvoegen. De meeste vloggers bewerken hun filmpjes, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in een keer opnemen!

Tips voor je vlog!
 1. Bedenk van te voren een beetje wat je gaat laten zien en vertellen. Sommige kids vinden het fijn om dat eerst op te schrijven of uit te tekenen. Anderen doen het gewoon uit hun hoofd.
 2. Praat vrolijk en met energie over jouw tip. Wel handig: veel mensen gaan ineens heel snel praten, dan is het soms lastig te verstaan.
 3. Vertel wie jij bent, waar je bent, wát je laat zien en waarom het zo leuk/bijzonder/gek of interessant is.
 4. Bloopers zijn leuk! Die maken we allemaal en het is vaak grappig om te zien. Slecht geluid of je vinger voor de lens zijn niet leuk  🙁
 5. Maak het niet te lang! 2 minuten is meestal prima.
 6. Kun of wil je niet bewerken ( editen)? Dan kun je voor ondertitelen of aankondiging ook schrijven en tekenen op papier en dat vasthouden. Werkt prima en is vaak hartstikke leuk.
 7. Gebruik de pointer in je film! Maak hem heel groot door hem dicht bij de camera te plakken of laat hem door het beeld rennen; leef je uit! Je kunt hem hier selecteren en printen, maar ook een boomerangkaartje ophalen bij de meeste gastheren. En soms kom je de grote pointer ook zo maar ergens tegen!

Kidsweek geeft ook een aantal leuke en slimme tips

Wat zijn de spelregels?

 • Wij mogen je video gebruiken op onze website en in social media ( dus iedereen die er in voor komt vindt dat ook goed)
 • De vlog moet iets laten zien of vertellen over iets dat in onze regio is of gebeurt.
 • Je vlog duurt maximaal 5 minuten
 • Vlogs met onaardige dingen kunnen niet meedoen. Dan bedoelen we grof taalgebruik of schade voor mens, natuur of dier.

 

Heb je vragen? Mail ons!