In 2020 organiseert De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost voor de vierde keer de zevendaagse kruidencursus Kweken, Kennen en Verwerken van Kruiden. De cursus neemt je mee door het gehele proces van zaaien, kweken, oogsten en bewaren door het jaar heen. Kruiden zijn van alle tijden en steeds meer mensen ontdekken hoe belangrijk kruiden voor een gezond leven kunnen zijn. Maar welke kruiden kun je nu gebruiken en welk deel van het kruid is geschikt, hoe kan ik ze kweken, hoe gebruik je ze in de keuken en kun je eenvoudig zelf thuis huismiddeltjes maken? Allemaal vragen waar deze cursus dieper op in gaat.

In zeven dagen leer je veel over de theorie van kruiden, maar ga je ook praktisch aan de slag, zowel in de kruidentuin als met het verwerken van de kruiden tot bijvoorbeeld een zalf, een olie of een kruidenwijn. De gemaakte producten en recepten krijg je natuurlijk mee naar huis.

Tijdens de cursus leer je ook hoe je kruiden in je eten verwerkt en bereid je gezamenlijk de lunch met kruiden uit de tuinen. Mieke Willebrands van Miekes Kruidentuin verzorgt de cursus en werkt al ruim 40 jaar op biologische wijze met kruiden. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Cursusdata
De cursusdata zijn in 2020 op 17 april, 1 mei, 15 mei, 12 juni, 26 juni, 4 september en 25 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Opgave en Kosten
De prijs van de cursus bedraagt € 450,00. Dit is inclusief gebruik van koffie thee, alle materialen, ingrediënten en naslagwerk, de producten die worden gemaakt tijdens de cursus en de gezonde warme biologische lunch. Daarnaast ontvangt je een persoonlijke toegangskaart voor het gehele seizoen 2020 van De Kruidhof. Na aanmelding ontvang je een factuur om het cursusgeld te voldoen.

Opgeven kan, bij voorkeur voor 1 maart 2020 door een mail te sturen naar info@dekruidhof.nl onder vermelding van naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres. Meer info via: www.dekruidhof.nl.

De cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Comments

Meer nieuws

Creatieve oplossingen Corona-tijd

16 maart 2020

Thuis en toch genieten! Kunnen we niet naar de restaurants, dan komt het eten wel naar…

Lees meer
Blogs

Expositie: Thematentoonstelling Mythische vrouwen (diverse technieken)

2 maart 2020

Van 7 maart t/m 4 april vindt de expositie ‘Thematentoonstelling Mythische vrouwen (diverse technieken)’ plaats in…

Lees meer
Evenementen

Nieuwsoverzicht