circle-mask

Verschillende activiteiten zijn er in de regio te doen, o.a. outdoor, culinair, verschillende musea en activiteiten met kinderen.
Bekijk hier de verschillende pagina’s.

Culturele Hoofdstad 2018 Noordoost Friesland

Heel Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden-Fryslân is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa. In de stad Leeuwarden bruist het. Want ongeveer de helft van alle projecten vindt daar plaats. De ándere helft vindt plaats in de rest van Fryslân.

Lees meer

Musea

Er op uit naar musea in Friesland

Wil je meer komen te weten of de historie van Friesland? Of zoek je naar unieke kunstobjecten? Bezoek dan één van de vele musea of galerijen. Zowel de cultuurhistorie- als kunstliefhebber haalt zijn hart op in Friesland!

Lees meer

Kinderactiviteiten

Er op uit met kinderen in Friesland

Je bent op een hele leuke plek terecht gekomen deze vakantie, want Noordoost Friesland biedt alle ruimte om er lekker op uit te gaan. Of het nu binnen of buiten is. We geven je een lijst met dingen die je deze vakantie gedaan móet hebben, hoeveel streep jij er af deze vakantie?

Lees meer

Staten en stinzen

Er op uit naar staten en stinzen in Friesland

Staten en Stinzen waren vroeger het symbool van de rijkdom van Fryslân. Veel van de prachtige gebouwen zijn verloren gegaan. Een aantal Staten en Stinzen zijn blijven bestaan. Kijk snel welke je nog van binnen kunt bekijken!

Lees meer

Culinair

Culinair in Friesland

Friesland heeft zijn eigen streekproducten, culinaire hoogstandjes en evenementen. Diverse activiteiten en routes laten je de culinaire hoogstandjes van Friesland ervaren.

Lees meer

Watersport

Watersport in Friesland

Lekker achterover leunen, drankje en hapje binnen handbereik en zie het prachtige Friese landschap aan je voorbij trekken. Alle tijd om foto’s te schieten en mooie herinneringen te bewaren. Het kan op veel plekken in deze omgeving met georganiseerde rondvaarttochten. Heb je meer zin om zelf aan het roer te gaan? Of wil je actief op ontdekkingstocht gaan door te zeilen, surfen, suppen of kanovaren? Alles is mogelijk!

Lees meer

Inspanning

Actieve uitjes in Friesland

Voor de avonturier is genoeg te beleven in Friesland! Ga jij voor survival, een klimpark of werp je liever je hengel uit?

Lees meer

Ontspanning

Ontspannen uitjes in Friesland

In Friesland zijn veel plaatsen waar je helemaal tot rust kunt komen tijdens je vakantie. We geven je een aantal tips voor ontspannen uitjes.

Lees meer

Routes

Wandel-, fiets-, ruiter- en kanoroutes in Friesland

Er zijn verschillende manieren om Friesland te ontdekken, te voet, op de fiets, te paard of per kano. Bekijk hier verschillende routes.

Lees meer

Natuur

Noordoost Friesland heeft prachtige nationale parken, een nationaal landschap en een waddenkust met Unesco status. De natuurliefhebber haalt hier dus zijn hart op.

Lees meer