Ga naar inhoud
MAP

Accommodatie Claercamp

Rinsumageast

Prachtige woonboerderij met een rolstoel toegankelijk 5 persoons appartement met keuken, badkamer en ruime living. In het schuurgedeelte zijn 2 sfeervolle tweepersoons gastenkamers + privé badkamer, waarvan 1 met sauna. Er is een gemeenschappelijke keuken...

Welkom in onze sfeervolle woonboerderij, gelegen in het buitengebied van Dokkum (5km) en aan de Elfstedenroute. Geniet hier van rust, ruimte, frisse lucht en natuur. Ga tijdens een hete zomer lekker in de schaduw van onze kastanjebomen zitten met een boek, gegarandeerd geen last van hittestress. Houd je meer van actie dan kom je bij ons ook aan je trekken, wat dacht je van wadlopen, fietsen, kanoen, suppen en wandelen!

Accommodatie: Er is een ruim en licht appartement Priorij met eigen entree, keuken en ruime badkamer. Dit is geschikt voor 5 personen en volledig toegankelijk voor rolstoelers. Beneden is een ruime slaapkamer met tweepersoons bed en boven zijn 3 enkele bedden op 1 kamer. Vaatwasser en wasmachine zijn aanwezig.

Er zijn 2 kamers op de begane grond voor 2 personen, beide kamers zijn voorzien van een comfortabele boxspring (160cm), bankje, kast en eettafel met stoelen. Er is onbeperkt koffie en thee  een flatscreen TV met DVD, wifi, magnetron en koelkast.  En vanzelfsprekend een privé badkamer met toilet, douche, föhn en wastafel.
Op de eerste etage is een éénpersoonskamer met privé badkamer.
Wij serveren geen ontbijt.

"Lekenbroeder" ( 38 m2) sfeervol, beetje stoer ingericht, op de begane grond voor 2 personen, met uitzicht over de tuin en weilanden.
In de badkamer bevindt zich een Finse sauna waar je, na overleg en tegen betaling, gebruik van kunt maken. ( zie tarieven ) 
Aansluitend aan de badkamer is een fijne ruimte waar je kunt zitten om af te koelen en te genieten van het mooie uitzicht over de weilanden.

"Abt" ( 31 m2 ) met een stoere, robuuste sfeer, voor 2 personen. De kamer is op de begane grond en heeft ruim uitzicht over de weilanden. 

"Schiere monnik" ( 27 m2 ) een mooie, lichte  kamer op de 1e etage voor 1 persoon.

In de lange gang (33 m2) tevens centrale entree is een volledig ingerichte keuken met oven en vaatwasser, deze deel je met de andere gasten.

We hebben fietsen voor de verhuur en ruime gratis parkeergelegenheid. Je motor of oldtimer kan veilig binnen staan.
In Dokkum ( 5 Km ) zijn diverse restaurants, leuke winkels en museum Dokkum, daar is tevens veel informatie over het voormalige klooster Claercamp en het toeristische info punt. Ook kun je een stadswandeling maken of een boottochtje met de antieke trekschuit en kijk eens bij de prachtige Bonifatius Kapel. Dokkum heeft o.a. een zwembad, theater en kinderboerderij.
Het is heerlijk om een dag naar de mooie waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog te gaan.
Leeuwarden ( 18 Km ) hoofdstad van Fryslân is ook zeker een bezoek waard.
Nationaal Park Lauwersmeer is een uniek natuurgebied waar veel bijzondere vogels hun broedterrein hebben gevonden, waaronder de zeearend. Je kunt er wandelen langs de zeedijk of in het bos, fietsen, een boottochtje maken, maar er zijn ook (vis)restaurants en terrassen en een stukje strand waar je kunt zwemmen. Het heeft bovendien de titel  "Dark Sky Park" gekregen.
En wat dacht je van wadlopen, een speciale ervaring, dat moet je eens meemaken!  Misschien spot je onderweg ook nog zeehonden.
Werelderfgoed Waddenzee is slechts 10 km van  ons verwijderd, een bijzonder gebied met eindeloze vergezichten en de zeedijk die langs de kust meanderd. Zeer geschikt om daar een wandeling of fietstocht te maken.
Op 3km ligt het dorp Burdaard aan de Dokkumer Ee, met een gecombineerde houtzaag/korenmolen waar je allerlei bakproducten kunt kopen. Verder is er een restaurant "het Posthuis" en het museum Ruurd Wiersma huis (naieve schilder).
In Damwoude vind je Museum de Sukerei, 3 wâldhûskes, een molen en oude cichorei fabriek. Cichorei werd vroeger verbouwd in de regio en daar werd surrogaat koffie van gemaakt.
Museum 't Fiskershûske, in Moddergat aan het wad heeft 3 authentieke huisjes met de geschiedenis van de verdwenen kustvisserij.
Hegebeintum een dorp op een bijna 9m hoge terp met een bezoekerscentrum en een oude kerk.
Een wandeling maken in het vernieuwde Park Vijversburg  waar je o.a. beeldende kunst , een oranjerie, een voliére en een theehuis vindt.
Bos Stania State (10Km) is aangelegd door de beroemde tuinarchitect Roodbaard en je kunt er heerlijk wandelen. Na de wandeling strijk je neer op het terras van de brasserie voor een welverdiend hapje en drankje.
In onze buurt is een ruim aanbod van mooie fiets/wandelpaden.Vraag ons om informatie.
Aqua Zoo, dierenpark bij Leeuwarden is een kleinschalige dierentuin voor groot en klein waar je zomaar enkele uren kunt rondkijken.
Voor kinderen zijn er ook diverse indoor speelmogelijkheden in de omgeving zoals speelpark sanjessafari met o.a. een apenkooi en een kleine Zoo. 
Ook een aanrader is klim en avonturenpark Aventoer in Burgum met diverse spel mogelijkheden.

Accommodatietype:
Appartement
Groepsgrootte event:
max. 8 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Accommodatie Claercamp

Klaarkampsterwei 6
9105AZ Rinsumageast
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten