circle-mask

Er zijn verschillende manieren om Friesland te ontdekken, te voet, op de fiets, te paard of per kano.
Bekijk hier de verschillende routes en ga op ontdekking in Friesland!

App voor routes

Izitravel - rondleiding in je broekzak

Izitravel - Een gratis mobiele app met de mooiste routes van Noordoost Friesland. Inclusief streekverhalen, wetenswaardigheden en tips!

Lees meer

Wandelen

Wandelroutes in Friesland

Wandelen is heerlijk in deze prachtige regio. Om de regio goed met de benenwagen te kunnen verkennen hebben we zestien routes voor je uitgeschreven. Loop jij over boerenland, een oud kloosterpad of pak je de zeedijk?

Lees meer

Varen

Vaarroutes in Friesland

Friesland staat bekend om varen. Hier vind je drie van de vele vaarroutes van deze regio.

Lees meer

Fietsen

Fietsroutes in Friesland

Friesland is een echt gebied voor fietsers. Van de bossen in de Noardlike Fryske Wâlden tot het uitgestrekte landschap van het waddengebied. Om de prachtige regio goed met de fiets te kunnen verkennen hebben we een aantal routes uitgeschreven.

Lees meer

Paardrijden

Ruiterroutes in Friesland

De Zandpadenroute, de Veenweidenroute, de Vergezichtenroute: iedere ruiterroute in Noordoost Friesland heeft zijn eigen naam en eigen bijzonderheden. Maar liefst 26 ruiterroutes zijn in deze omgeving te vinden. Passend bij het landschap en voor ieder wat wils.

Lees meer

Kanovaren

Kanoroutes in Friesland

Geruisloos door de wateren en langs de dorpen peddelen en genieten van het uitzicht. Kanovaren kan perfect in deze regio! Er zijn maar liefst 21 routes. We lichten er vier voor je uit.

Lees meer