Friesland heeft veel plaatsen waar je je kunt ontspannen tijdens je vakantie, maar ook voor de avonturier is er genoeg te beleven! Hieronder lees je een aantal tips.

Actieve uitjes in Friesland

Denk je groter dan midgetgolf en kleiner dan het ‘echte’ golfen, dan sta je op de Pitch & Putt baan van Esonstad. De baan telt 18 holes, die voor iedereen vanaf 8 jaar toegankelijk en haalbaar zijn. Nog sportiever? Ook footgolf is mogelijk.

Bamboekstieken. Ofwel, elastieken met bamboestokken. Nog niet duidelijk? Probeer het uit bij Outdoor Veldboom in Earnewâld. Je kunt er ook bubbelvoetballen, boogschieten, kratstapelen, highland games spelen of expeditie Robinson nadoen.

Wie van vissen houdt kan zijn hengel ophalen in het Lauwersmeergebied. Goede vangsten spelen daarbij geen onbelangrijke rol. Vooral brasem en blankvoorn komen in het Lauwersmeer voor, maar ook snoekbaars, forel en de winde. Bijzonder: de zeeforel is terug in het meer. Vanaf de wal is het Lauwersmeer moeilijk te bevissen, maar met een waadpak aan kom je een heel eind. Voor bootvisserij liggen goede stekken in de Vlinderbalg, het Oude Robbengat, bij Oostmahorn en bij Lauwersoog. Heb je zelf een boot, dan zijn er aan de Strandweg langs de Zoutkamperril twee gratis trailerhellingen aanwezig. Bij Jachthaven Lunegat zijn vissersbootjes te huur. Liever met beide benen op vaste wal? Hier is ook een vissteiger aangelegd.

Ben jij snel en behendig genoeg om laserstralen te ontwijken? Leef je dan uit in de Mission Possible room of ga de strijd aan tijdens het lasergamen. Ga je liever de hoogte in? Probeer dan het vijftien meter hoge klimpark met de langste tokkelbaan van Nederland! In Aventoer komen avonturiers zowel bij goed als slecht weer aan hun portie adrenaline!

Hou jij wel van een uitdaging? Laat je dan eens opsluiten in de escaperoom bij de Twirre in Earnewâld. Maak de dag extra bijzonder met een unieke ervaring in de VR room!

Op Natuurlijk Kollumeroord beleven zowel de kleinsten als de oudsten van de familie een passend avontuur. Je kunt er onder andere kanovaren, tokkelen, smartphonegamen, moutainbiken en er zijn diverse workshops zoals buiten koken, djembé spelen of natuurfotografie.

Het Nationaal Park Lauwersmeer is een belangrijke pleisterplaats voor miljoenen vogels. Ga met een gids op zoek naar prachtige gevleugelde exemplaren, of klim met je verrekijker in één van de uitkijktorens.

Boerengolf of boerenbowlen proberen? Dit kan bij Activiteitenboerderij de Hammerslag.

Ga op safari in de Nederlandse wildernis of loop op de bodem van de zee op Engelsmanplaat. Excursies kun je boeken bij Beleef Lauwersoog.

Spot zeehonden in de Waddenzee tijdens de zeehondenexpeditie van Beleef Lauwersoog. Of ga mee op een avontuurlijk RIB tocht.