Ga naar inhoud
MAP
nl

De Mieden

In het Oosten van Friesland, in de gemeente Achtkarspelen, ligt een bijzondere verzameling van “mieden” verscholen. Onbekend bij het grote publiek, druk bezocht door zo’n 240 vogelsoorten, een enorme diversiteit aan planten en een rijk dierenleven. Deze Mieden zijn (te)natte graslanden die eigenlijk alleen gebruikt werden – en soms worden- voor het hooi, waar een heel eigen natuur is ontstaan. 

Door Achtkarspelen heen liggen diverse Mieden en ook net over de grens in Groningen vind je een. Allemaal net even anders. 

Hier kun je inspiratie vinden voor je vakantie, dagje uit of weekendje weg. Of je nu op zoek bent naar avontuur, van fietsen of wandelen houdt, of geniet van het omringd zijn door natuur. De Mieden wacht op jou om zijn geheimen te komen ontdekken.

De diverse Mieden

 • De Mieden bij Vroege Vogels

  In 2022 was het BNN Vara programma te gast in De Mieden. Kijk lekker mee!

  naar de video
  De Mieden bij Vroege Vogels Het programma Vroege vogels maakte een mooie uitzending over de Mieden
 • 240 soorten

  Ontdek de elegante dans van de Bruine Kiekendief of de ingewikkelde nestbouwvaardigheden van de Kleine Karekiet. Met meer dan 240 gedocumenteerde soorten belooft elk bezoek een nieuwe en spannende ontmoeting. Wil je voorafgaand wat meer weten over het broedseizoen van vogels? Lees dan deze blog ter voorbereiding van je fiets of wandeltocht in de regio.

  over het broedseizoen
  240 soorten

Plan je bezoek aan De Mieden

We hebben ook mooie routes voor je uitgezocht waarmee je de Mieden kunt verkennen. Ga je te voet? Denk dan aan laarzen, zeker op het Mem Waadmanpad of het Laarzenpad bij Bootsma's poel .Tenzij je natuurlijk gaat voor het blotevoetenpad, dan heb je meer aan een paar handdoeken!

 

Routes in De Mieden

Misschien vind je dit ook interessant