Ga naar inhoud
MAP
nl

Connemara in Friesland

Beleef Connemara in Friesland

 

Een weids dunbevolkt landschap met de zo typische Connemarapony's. Het land dat door beroemde schrijver Oscar Wilde de wilde schoonheid genoemd werd; in Ierland is Connemara een sbestemming voor mensen die authentiek landschap willen ervaren, een stukje Oer-Ierland. Wat heeft dit met Nationaal park Lauwersmeer te maken? Dat landschap dat ontstond op het afsluiten van de zee en dus op het eerste gezicht helemaal niet zo authentiek lijkt. Kijk nog maar eens: weliswaar sloot de mens het gebioed af. En werd de natuur nagenoeg vernietigd doordat de zee niet meer "leverde". Maar uit het as herrees het Lauwersmeer als een ware Feniks. De natuur creeerde een ongekend natuurgebied met een geheel nieuwe populatie van flora,vogels en andere dieren. Een gebied om de kracht van de natuur te beleven. En die is gegarandeerd authentiek.

 

De bewoners van Connemara in Friesland

Konikpaarden, Hooglanders, ontelbare vogels en een paar dorpjes met een handjevol mensen. Denk je bij de boot naar Schiermonnikoog - en daar moet je ook zeker eens naar toe - dat het hier overal druk is? Hier zoek je het op: gezellligheid op het terras en in de haven, de drukte bij de vogelspots en toch alle ruimte op de strandjes. Maar je kunt hier ook zo heerlijk "verdwalen". In de natuur rond het meer, op het meer en natuurlijk wegdromen bij de zonsondergangen vanaf de dijk en je gesprek met de sterren op de banken. Onze tips voor jouw bezoek aan Nationaal park en Dark Sky park Lauwersmeer!

verder op wereldreis

Als je toch lekker onderweg bent, waarom zou je niet de kans pakken om meer van de wereld te zien? Je hoeft je baan niet op te zeggen, huis niet te verhuren; je ontdekt de wereld in Friesland. 

Hoe klinkt De Florida Everglades je in de oren? En wist je dat je hier een unieke Nachtwacht kunt bezoeken? Of heb je liever een top10 van Instaspots? Wat je zeker ook moet doen: de hele wereld verkennen.