Ga naar inhoud
MAP
nl

Florida Everglades in Friesland

Een natte-voetenavontuur in de Florida Everglades van Friesland

 

Het is nog stil. Mijn kano glijdt door het water en af en toe kan ik nauwelijks zien wat er op het land vlak naast mij gebeurt. Vogels vliegen op, het riet wuift en af en toe ontwijk ik een wortel van een boom in het water. In mijn hoofd ontstaan verhalen, over de geheimzinnige bewoners van dit gebied. 

Waar ik ben? In de Florida Everglades van Land in Friesland. Op verschillende locaties die elk ook weer hun heel eigen beleving geven. Nationaal park de Alde Feanen, It Butenfjild in de Noardlike Fryske Walden. Ook wandelend unieke gebieden, net als de Twijzeler Mieden bijvoorbeeld, ook in de Noardlike Fryske Walden. En wil je wilder? Dan pak je de survivals, de ruige paden en de toffe activiteiten die hier georganiseerd worden. Beleef het zoals jij het wilt. En wees niet bang voor natte voeten. 

 

Waar de Florida Everglades ook wel bekend staat als de "rivier van gras" vind je bij ons een grotere varieteit. Misschien wat kleiner, wat meer verspreid; maar oh zo mooi.