Ga naar inhoud
MAP
nl

erop uit met kinderen in de winter

Voorjaarsvakantie! - erop uit in de winter

Tijd met elkaar! En dat doen we dit jaar in de mix, maar vooral samen als gezin. Er kan veel niet. Toch hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Want: as it net kin sa as it moat, dan moat it mar sa as it kin. 

Er op uit en lekker thuis spelletjes spelen. Nieuwe spellen vind je onder andere in de speelgoedzaken in Surhuisterveen, Burgum en Dokkum. Kijk even of ze mogelijkheden hebben van afhaal.Bestel dan ook meteen knutsel- en tekenspullen mee om een paar mooie kaarten te maken voor de mensen die je nu niet kunt zien. En vergeet de verf niet...

Maar natuurlijk heb je hier ook ruimte om met kids naar buiten te gaan, we hebben onze tips voor je verzameld. Wedden dat het leuk wordt?

 • versier ze

  Jij kunt echt alles versieren. Zoek een paar schelpen, stenen, dennenappels, eikels of takken. Laat ze goed drogen en maak je eigen kunstwerk. 

  Wist dat sommige mensen geschilderde stenen verstoppen om anderen blij te maken? 

  van natuurschatten maak je de mooiste kunstwerken
 • woud-spelletjes

  Wandelen? Mwah... Boompje verwisselen, bos-jeux-de-boules? Jaaaa! 

  12 spelletjes voor in het bos
 • op bezoek bij Lyske

  Het meisje van de Nachtwacht van 2020. De unieke belevenis in Theaterkerk Nes. Er komt vast een moment dat je het kunt beleven. Maar nu kun je wel alvast het boek lezen en je eigen schilderij maken!

  Bestel het boek
  een verteller bij de Nachtwacht, de keerzijde van kunst in theaterkerk Nes
 • stoepkrijten, twisten en ..

  Neem je ouders mee naar buiten en kijk wie het langste kan touwtjespringen, het mooiste stoepkrijtkunstwerk maakt en of ze nog kunnen twisten!

  touwtjespringen in het bos
 • Sterren

  Iedere avond weer! Plof eens neer op de banken in het Dark Sky Park of  lekker in de tuin of op een stille plek. Download of koop een sterrenkaart en kijk wat jij allemaal kunt vinden.

  naar je "hemelbed"
  dark sky: de prachtige donkerte in Friesland
 • op avontuur in een Fries boek

  Of je nu Fries op school leert, of het voor jou een nieuwe (vakantie)taal is: hier vind je een aantal prachtige Friese boeken. Extra leuk: lezen met zaklamp! 

  sla de bladzijde gauw om
  samen lezen met een zaklamp!

Nog meer doen? - Meer erop uit met kinderen

Alvast inspiratie voor als het weer kan...

met kids en tieners naar de beste instaspots

nog meer kinderactiviteiten