Ga naar inhoud
MAP
nl

Erop uit in Noordoost Friesland in de lente

Alle ruimte in Land in Friesland

We kunnen er dit voorjaar lekker op uit; de wijde wereld in. Activiteiten, evenementen, musea bezoeken, feestjes. Genoeg te doen! Met onderstaande tips heb je de dagen zo vol! En kids; jullie hebben natuurlijk je eigen pagina hier! En voor tieners hebben we de 10 mooiste instaspots en snapdecors.

op pad met je eigen reisleider

Beleef Friesland dit voorjaar te voet, met de fiets of al rijdend! We hebben hier een aantal prachtige IZI travels voor je, zowel voor de fiets, als wandelend en met de auto. Je smartphone wordt je reisleider! Je volgt de route en op bepaalde punten begint hij automatisch met een verhaal of weetje, vaak met beeldmateriaal. IZI travel wijst je de weg en laat je de route nog meer beleven. 

Ontdek de routes

dwalen in dokkum

dwalen in dokkum De prins wil namelijk dat er rondom Dokkum een zeshoekig verdedigingswerk wordt aangelegd.
CITYTRIP

Als je een historische stad wilt beleven, dan is Dokkum echt een bestemming voor jou. Op zijn Fries “smuk”, mooi, verzorgd en niet te groot. De bolwerken, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; hier kun je heerlijk landen.

adellijk zwerven

adellijk zwerven
NATUUR

Zij werden vrolijk van de voorjaarsbloeiers; de bewoners van de staten en stinzen. De tuinen zijn prachtig aangelegd met beschutte bankjes en veel verborgen plekjes. We weten zeker dat jij je hier ook koninklijk voelt. Bij wie ga jij op visite? 

slow tourism

slow tourism
NATUUR

Onze blogger landde voor een dagje "slow tourism" in Nationaal Park de Alde Feanen. Benieuwd naar haar ervaring op en rondom het water? Je lees het in onze blog.

#eropuitinfriesland

#eropuitinfriesland
INSTAGRAM

Op ons Instagramkanaal @eropuitinfriesland ontdek je de mooste voorjaarsfoto's om helemaal in de stemming te komen! Deel jouw mooiste en leukste foto's met #landinfriesland.

beleef lauwersmeer

beleef lauwersmeer Het landschap van Nationaal Park in het Lauwersmeer in de winterse schoonheid
ROUTE

Voor de echte vogelliefhebbers is het Vogelbeleefpad (1,5 km) Lauwersmeer 1 groot avontuur. Neem je verrekijker maar mee en spot de prachtige dieren in het natuurgebied.

de regio door

de regio door
ROUTE

Ken je de Noord-Friese winkeltjesroute al? Gezellige winkelroute langs het Noord-Friese platteland. Een routekaart leid je langs een dertiental winkeliers en ateliers. Huur een fiets in Ferwert of Holwerd en maak er een perfect dagje uit van. Onderweg koffie- en lunchmogelijkheden bij de boer, in de theetuin of bij de molen. Ontdek het échte Friesland.

Dit is er ook te doen in de lente

 • Huur een bootje!

  Een extra trui, picknickmandje mee en lekker het water op. 

  Huur een bootje! elektrisch varen in het Butenfjild
 • vogels spotten

  Eigenlijk expositie, voorstelling en mindfullness ineen: vogelspotten is hip! Check de beste spots

  vogels spotten Vogelspotten bij het Lauwersmeer
 • stadse avonturen

  Download de MeAr Fryslân app op je smartphone en laat Bonifatius en vele anderen tot leven komen tijdens de wandelroute! Er is nog veel meer te ontdekken

  stadse avonturen

Mooie culturele dingen spotten

Je gaat het pas zien als je het doorhebt, misschien geldt dat voor ons ook wel een beetje. Als het over cultuur gaat; die hebben we in overvloed! Over ons rijke -en arme!- verleden, zoals de adel, boeren, monniken en Wâldpyken. Van streekverhalen tot de geschiedenis van Dokkum en de scheepsramp van Moddergat. Wat voor nieuws leer jij over Friesland?

Cultuur in Noordoost Friesland

blijf gezellig slapen

De dag was mooi, de avonturen rijk en je bent helemaal geland. Tijd om rozig je bed in te stappen. Je hebt bij ons alle keuze om te overnachten: in een uniek hotel, een heerlijk verwen B&B, volledig verzorgd vakantiepark of "out in Friesland" op een fijne camping. En dan hebben we het nog niet gehad over de fijne havens, 5 sterren camperplekken en meer. Ga maar eens lekker grasduinen en maak je keuze.

Alle accommodaties