Lente in Friesland

Lekker landen in de lente

De springende lammetjes, die eerste lentebui, de blaadjes die uit de takken spatten; in de lente kun je niet binnen blijven zitten. En dat komt goed uit, want in Land in Friesland kun je de lente op alle manieren ruiken, horen, proeven, voelen en beleven. Kom vogels spotten, doe een adelijke wandeling of ga het water op. En dat combineer je fantastisch met een verblijf bij een van onze waarden of waardinnen. Wedden dat je na zo'n break helemaal geland bent? 

 

Lummelen in Nationaal Park de Alde Feanen

Lummelen in Nationaal Park de Alde Feanen

© Fonger de Vlas

Onze blogger landde voor een dagje "slow tourism".

Dokkum

Dokkum

"Van alle steden is Dokkum het meest speciaal" was de ervaring van deze gasten. En het is ook zo: Dokkum verrast en betovert. Ze was steenrijkin de tijd van de Admiraliteit om in volgende eeuwen weer straatarm te worden. Maar de schoonheid koesteren ze nog altijd. De mooi behouden pandjes, het keerpunt van de elfsteden, de IJsfontein, de Bonifatiuskapel en natuurlijk de bolwerken. En in dat decor vind je de gezelligste terrasjes, mooie overnachtingsplekken en bijzondere winkels. 

Adellijk zwerven

Adellijk zwerven

Zij werden vrolijk van de voorjaarsbloeiers; de bewoners van de staten en stinzen. De tuinen zijn prachtig aangelegd met beschutte bankjes en veel verborgen plekjes. We weten zeker dat jij je hier ook koninklijk voelt. Bij wie ga jij op visite?