Ga naar inhoud
MAP
nl

Musical de tocht

In oktober gaat spektakel Musical De Tocht in première. De musical wordt opgevoerd in het nieuwe Friso Theater te Leeuwarden. De belangrijkste doelstelling van De Tocht is om de herinnering aan De Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de generaties na ‘ons’. Het is een unieke beleving voor 1460 toeschouwers per voorstelling.

Mocht je deze musical over de Elfstedentocht bezoeken kan je dit uitje combineren met een bezoek aan Noordoost Friesland. Een van de elfsteden, Dokkum, is te vinden in de regio. Hier vind je inspiratie om de stad te verkennen en uitjes langs de Elfstedenroute te ondernemen.

Over de musical

In De Tocht wordt het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden vertelt die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje...

Je bekijkt de trailer hier

Wandel, fiets, loop of vaar een stukje van de Elfstendentocht

Kies een route die bij je past

Fiets, vaar, zwem of ga met de camper op pad om zelf een Elfstedenroute af te leggen. Je verkent Noordoost Friesland op de manier welke bij jou past. Op deze pagina bekijk je de vele mogelijkheden om de tocht der tochten zelf te ervaren.

Bekijk de routes

Ga bij deze iconen langs om in het verhaal te duiken van de Elfstedentocht