Ga naar inhoud
MAP
nl

Musical De Tocht

In oktober is spektakel Musical De Tocht in première gegaan. De musical wordt opgevoerd in het nieuwe Friso Theater te Leeuwarden. De belangrijkste doelstelling van De Tocht is om de herinnering aan De Elfstedentocht voort te laten leven, ook voor de generaties na ‘ons’. Het is een unieke beleving voor 1460 toeschouwers per voorstelling. Lees hoe de elfstedentocht tot leven komt op de 2000m2 grote ijsvloer in het Friso Theater.

Over de musical

In De Tocht wordt het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden vertelt die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje...

Je bekijkt de trailer hier

Benieuwd hoe het decor van de Elfstedentocht er in levende lijve uit ziet?

Kies een route die bij je past

Fiets, vaar, zwem of ga met de camper op pad om zelf een Elfstedenroute af te leggen. Je verkent Noordoost Friesland op de manier welke bij jou past. Op deze pagina bekijk je de vele mogelijkheden om de tocht der tochten zelf te ervaren.

Bekijk de routes

Camperelfstedentocht

Een van de manieren om de Elfstedentocht het hele jaar door te rijden is met de camper. Er is speciaal voor camperaars een route samengesteld om Friesland op een unieke manier te ontdekken. De route is circa 220 kilometer en de beste reistijd is van september tot en met mei (dan heb je geen last van de zomerdrukte in Friesland)

Dit ga je onderweg zien

Ga bij deze iconen langs om in het verhaal te duiken van de Elfstedentocht