Ga naar inhoud
MAP
nl

wereldreis

Inspiratie voor jouw wereldreis

wereldplekken in Land in Friesland

 

Heb jij de Kilimanjaro al beklommen? Over de Connemara gezworven en natte voeten gehaald in de Florida Everglades? In Versailles door de tuinen geslenterd en kastelen in Kent bezocht? Alle Hollandse meesters bezocht in musea over de hele wereld? 

Wat jouw antwoord ook is; hier begint jouw nieuwe wereldreis. Met plekken die zeker zo mooi zijn, alleen iets minder beroemd en dichterbij.Check jouw bestemmingen, bepaal je reisduur tussen een middag en een rondreis en ga op reis! 

En waar je ook landt in de regio, stuur je kaartje snel ( en misschien wel gratis!) via Kaartje2Go. We hebben al prachtige wereldbestemmingen voor je klaargezet! 

Kent

Kent

het graafschap waar de adel haar buitenhuizen liet bouwen, prachtige tuinen tot bloei kwamen en je zelfs vanuit de auto de schilderachtige sfeer voelt. Kent heeft de ommuurde weggetjes; wij doen dat met boomwallen, elzensingels en smuk huisjes. 

Connemara

Connemara

Wilde paarden, uitgestrekt landschap en alle ruimte in dit nationaal park aan het einde van de wereld. 

Hollandse meesters

Hollandse meesters

Je kent ze wel: die schilderijen met typische Hollandse luchten, tevreden grazend vee en doorkijkjes. Dat beleef je buiten in de Noardlike Fryske Walden.

Canterbury

Canterbury

Veel meer dan Canterbury; Dokkum is de stad van de Admiraliteit, Elfstedenstad, Pelgrimsoord met de Bonifatiuskapel en bron, Waddenstad en ook gewoon de stad waar je verliefd op wordt; Dokkum is het allemaal. Doe een rondje Bolwerken, sup door de grachten, en laat je meer zien dan je had kunnen bedenken door een stadswandeling. Natuurlijk strijk je lekker neer op een van de levendige terrasjes en krijg je de rillingen bij de Ijsfontein. Een tip: bij de naastgelegen Sint Martinuskerk ligt een prachtige kleine stiltetuin met een 450 jaar oude moerbeiboom en veel andere symboliek over Bonifatius.

11 Instaspots

11 Instaspots

Been there? Van Trevifontein tot Cinque Terre. Rosslyn Chapel tot Jokhang: 11 bezienswaardigheden voor jou in een handig overzicht. 

Florida Everglades

Florida Everglades moerasbossen in Nationaal Park de Alde Feanen

De rivier van gras noemen ze de Florida Everglades. Wij hebben De Alde Feanen, daar valt nog meer te beleven.