Ga naar inhoud
MAP
nl

Kent in Friesland

Graafschap Kent - gewoon in Land in Friesland

Naar het bekende Graafschap in Zuid- Engeland? Welnee, voor een wandeling door adelijke tuinen, mooie natuur, land en zee en tour langs de pittoreske dorpjes reis je af naar het Noordoosten van Friesland. Je ziet ze nog zo slenteren door de tuinen van deze prachtige staten, de vroegere adel. De handtekening van beroemde tuinarchitect Roodbaard is duidelijk. Vijversburg, Staniastatie, Landgoed de Klinze, Fogelsanghstate, Lytse Slot en Rinsmastate. Meer tuin? Dan ben je op het juiste adres in de  Kruidhof in Buitenpost. Let tijdens je reis ook goed op; niet alleen de landhuizen zijn beeldschoon....

Ons Kent ligt midden in Nationaal landschap De Noardlike Fryske Walden

Kent heet Canterbury, maar wij....

hebben Dokkum. Stonden in Kent de missionarissen aan de wieg van Canterbury, hier raakte de stad bekend en werd een pelgrimsoord door de dood van Bonifatius, maar werd gesticht en uitgebouwd door de Friezen zelf. En met wat voor resultaat: dwaal door deze voormalig admiraliteitsstad, vind de verborgen plekjes en doorkijkjes en geniet van de gezelligheid. 

 

Wandelen in het Kent van Friesland

Nog een overeenkomst: zowel de wandelvakantie naar Kent als naar Land in Friesland zijn populair. Routes met verhalen vind je onder andere op de historische paden. Of kies een van de prachtige meerdaagse routes zoals het Streekpad of het Bonifatius Kloosterpad met onderweg heerlijke adresjes voor je overnachting. Er is veel te kiezen en ontdekken! 

Na Kent ga je naar...

 

Vervolg je wereldreis in Friesland! Neem een kijkje in onze "Sixtijnse kapel"  en plan de rest van je rondreis. Er is nog zoveel te zien en beleven!