Bonifatius is de man die Dokkum beroemd maakte. Hij werd op 5 juni 754 in Dokkum vermoord en meteen heilig verklaard. Hoe triest het leven voor de missionaris ook afliep, de stad hield er een schat aan verhalen en een prachtige bron met kapel als bedevaartsoord aan over. Leer Bonifatius kennen en ontdek meer over het leven van de missionaris aan de hand van een expositie in Museum Dokkum en een prachtige wandelroute door Dokkum langs tien verschillende kunstobjecten. De route leidt je langs de bron, de kapel en de kerk, maar ook langs bijzondere stukken binnenstad. Een goed start- en eindpunt is de Bonifatiuskapel. Tip: proef onderweg ook het Bonifatiusbier, gebrouwen met water uit de Bonifatiusbron.

Wist je dat: de bron -de natuurlijke vorm van drinkwatervoorziening- nog de enige authentieke plaats is die net zo werkt als in de tijd van Bonifatius?

Bonifatius Kloosterpad

Een prachtige pelgrimsroute die leidt van het Wad tot voorbij het Friese woud. De wandelroute verbindt het monnikenwerk met diverse natuur en is geliefd als bezinningsroute. Meer info vind je hier