Ga naar inhoud
MAP
nl

Opfriesen | Kom opladen in Noordoost Friesland

Opfriesactiviteiten

Opfriesactiviteiten

Ontdek het opfriesaanbod van Noordoost Friesland

Bekijk het aanbod

Dokkum

Dokkum

Als je in een historische stad wil opfriesen, dan is Dokkum the place to be.

Ontdek Dokkum

Noardlike Fryske Wâlden

Noardlike Fryske Wâlden

Een eigenzinnig en uniek natuurgebied in Noordoost Friesland: Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Lees meer

Weet je waar jij aan toe bent? Even lekker opfriesen. Of je nu gaat wandelen, wapperen of badderen, iedereen kan het. Het enige wat je nodig hebt is de behoefte om je kop leeg te maken en je neus in de wind te steken. Opfriesen, dat is opladen Friesland Style.

Waai uit aan de Waddenkust, dwaal door Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden, verken Nationaal Park De Alde Feanen, wandel door historisch Dokkum en ga dag of nacht op expeditie in Dark Sky Park en Nationaal Park Lauwersmeer. Heb je aan één dag niet voldoende? Blijf dan overnachten in Noordoost Friesland!

Op·fries·en: ~ww | m/v:

Dat is opladen, zoals dat alleen in friesland kan

WIL JIJ OOK LEKKER OPLADEN?

We weten allemaal dat een frisse neus halen gezond is. Maar waar de één een blokje om gaat met de hond, gaat een ander opfriesen. In deze video zie je hoe Nora naar Friesland gaat om op te laden. Wil je weten hoe Nora de activiteiten die je in de video ziet langskomen heeft ervaren? Je leest het in haar dagboek. Welk opfriesmoment is jouw favoriet?

Lees het dagboek van Nora
Opfriesen TVC
  • Opfriesen TVC

WAAR KOMT OPFRIESEN VANDAAN?

Opfriesen is een nieuw woord voor een eeuwenoud begrip. Laten we eerlijk zijn, het is vooral in de winter goed om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Lees hier het oerverhaal van de Friezen, uiteraard met een knipoog geschreven, en ontdek waarom Friesland dé plek is om op te friesen.

Lees het oerverhaal

WAT GA JIJ DOEN? WIJ GAAN LEKKER OPFRIESEN!

Opfrieser

Brouwerij Dockum, Sonnema Berenburg en Visit Friesland hebben de handen ineen geslagen en wat moois gemaakt. Hier gaat je pompeblêdje harder van kloppen, rechtstreeks van Friese bodem: Bierenburg. Een fris en kruidig biertje met hartverwarmende toon van Sonnema Berenburg.

Wy binne fansels grutsk op sa in prachtich Dokkumer product!

Lees meer

Opfriesen - in Noordoost Friesland

Kanoën, suppen, fietsen, klimmen en klauteren, het kan het hele jaar door. Laat de adrenaline door je lijf gieren of geniet er rustig op los, het gaat erom dat je je batterij oplaadt en geniet van jouw opfriesmoment.

Evenementen en activiteiten

Blijf lekker overnachten - in Noordoost Friesland

Wat nog fijner is dan één dag opfriesen? Maak er een paar dagen échte oplaadtijd van! Ontdek het bij een van de vele warme gastheren en gastvrouwen óf in een lekker vakantiehuis.