Buitenpost – Van 2 oktober t/m 30 december exposeert de Drachtster kunstenaar Bert Wieldraaijer in het gemeentehuis van Achtkarspelen. De kleurrijke doeken tonen beelden uit zijn droomwereld en fantasie waarin mens en dier veelvuldig voorkomen.

Er is veel belangstelling voor het werk van Bert Wieldraaijer. Zijn werk wordt regelmatig getoond in ziekenhuizen, revalidatiecentra en zorginstellingen. “Mensen zien er van alles in. Ik schilder mensen en dieren in allerlei situaties en hoedanigheden. Er zijn ook werken bij met een speciale betekenis.”

De van oorsprong uit Enschede afkomstige, maar in Drachten gewortelde, autodidactische schilder heeft een heel eigen, beetje stripachtige stijl ontwikkeld. Aangemoedigd door zijn moeder en vriendin begon hij, na een moeilijke periode in zijn leven, uiting te geven aan zijn binnenwereld. De figuratieve, strakke en soms geabstraheerde afbeeldingen werkt hij uit met acrylverf op papier of doek en meestal op redelijk formaat. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het doen en laten, de hebbelijk- en onhebbelijkheden van mens en dier. Ik ben daar heel gevoelig voor”. Hij liet zich onder andere inspireren door Pablo Picasso, Corneille Guillaume Beverloo (Corneille) en Keith Haring. Op de vraag hoe hij zijn stijl zou omschrijven, antwoordt hij: “Absurd en Naïef”.

In 2008 exposeerde Wieldraaijer in Museum Smallingerland (nu Museum Dr8888). Een van de grotere doeken werd door hen aangekocht.

De expositie in het gemeentehuis in Buitenpost wordt op woensdag 2 oktober om 16.00 uur feestelijk geopend door de heer Jaap Bruintjes, voormalig directeur Museum Smallingerland. Publiek is daarbij van harte welkom. Daarna te bezichtigen tijdens reguliere openingstijden van de gemeente.

Bezoekadres: Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost. Informatie is te vinden op de websites van de gemeente www.achtkarspelen.nl en organisator Stichting Keunstkrite www.keunstkrite.nl.

Afbeelding: eigen foto SKT

Comments

Meer nieuws

Museum ’t Fiskershúske open in de kerstvakantie

18 december 2019

Museum ’t Fiskershúske in Moddergat is in de kerstvakantie van 21 december tot en met 4…

Lees meer
Nieuws

Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden heeft er 24 gastheren bij

16 december 2019

Recreanten laten steeds vaker de aanwezigheid van natuur in de omgeving meewegen in de keuze voor…

Lees meer
Nieuws

Nieuwsoverzicht