Van 4 tot en met 15 augustus wordt er een BloggersEvent op Werelderfgoed Waddenzee georganiseerd. Tijdens Festival Horizontoer varen twaalf bloggers uit binnen- en buitenland mee en geven hun mening over de beleefmogelijkheden van het Werelderfgoed via blogs en de hashtag #wadmooi16.

Doel BloggersEvent

,,Waarom we dit Bloggersevent organiseren? Allereerst willen we zorgen dat er objectieve verhalen over de Waddenzee en -kust komen. En dan met name artikelen waarin ook concrete activiteiten staan beschreven. Voor de toerist zijn de natuurwaarden van belang, maar ze willen ook vooral weten wat ze er kunnen doen.’’ Aldus, Lisette Grasmeijer, organisator in opdracht van de Provincie Fryslan van uit het Interreg 5A project “Waddenagenda”.

Wadlopen Moddergat

Eigen beeld

Travelbloggers

Grasmeijer legt vervolgens uit wat een Travelblogger is: ,,Een Travelblogger schrijft artikelen in zijn of haar digitale en openbare dagboek. Soms worden deze stukjes 1.000 keer per maand gelezen, maar er komen ook schrijvers die maandelijks ruim 45.000 bezoekers op hun website krijgen.’’

De meereizende bloggers zijn: ExpeditieKramTrendlupe (DUI), Passievrouwen, LomoHerz (DUI), Reisvlinder, Artikel 2.55, Vakantaseren, Expeditie Aardbol, Travelwriter, Traveltexte (DUI), Travelmedicus (DUI) en Ongewoon Lekker.

Programma

Het zeilende cultuurfestival Horizontoer doet Harlingen, Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland aan. Ze varen van eiland naar eiland over een Unesco Heritage Site. De meereizende Travelbloggers krijgen zo niet alleen een duurzame vorm van vervoer, ze beleven het jonge werelderfgoed op een unieke manier.

Wadmooi16 - bloggersevent - waddenzee

Beeld komt van Pilatadvies.nl – gemaakt door Ruben van Vliet

Naast de vele muziek- en theateroptredens krijgen alle bloggers activiteiten aangeboden waarmee ze meer over de Waddenzee te weten komen. Zo gaan ze wadlopen, brengen ze een bezoek aan Ecomare op Texel en ze verblijven aan de Friese Waddenkust in Harlingen en Dokkum.

Het programma is bestaat uit drie onderdelen:

  • Deel 1: 4 tot en met 8 augustus – Harlingen, Texel, Terschelling
  • Deel 2: 8 tot en met 12 augustus – Terschelling, Vlieland en Harlingen
  • Deel 3: 11 tot en met 15 augustus – Vlieland, Ameland en Dokkum.

Klik op de linkjes voor de deelprogramma’s, deelnemende bloggers en deelnemende ondernemers. Let op: wijzigingen voorbehouden.

 veerboot naar ameland of naar schiermonnikoog

Eigen beeld

Help mee

Daarnaast wil Grasmeijer op social media aandacht voor het Werelderfgoed vragen. ,,Voor dit evenement roepen we hashtag #wadmooi16 in het leven. Doordat alle bloggers en andere belangstellenden dit tijdens Horizontoer gaan gebruiken, hopen we minimaal 150.000 unieke Twitter en Instagram gebruikers te kunnen bereiken.’’

Draag je Werelderfgoed Waddenzee een warm hart toe? Deel dan ook vooral jouw beelden, berichten en activiteiten via de hashtag #wadmooi16 op InstagramTwitter en Facebook.

logo waddenagenda interreg 5a

Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de INTERREG-partners.

Comments

Meer nieuws

Win kaarten voor uniek optreden Iris Kroes in de Noardlike Fryske Wâlden

15 oktober 2019

In de duisternis van de nacht hoor je meer. Ook in het Nationaal Landschap Noardlike Fryske…

Lees meer
Evenementen

Hotels in Friesland – vijf redenen waarom je hier eens zou moeten verblijven

7 oktober 2019

Je wordt wakker onder knisperende lakens in een vorstelijk bed, duikt vervolgens onder een stortdouche of…

Lees meer
Blogs

Nieuwsoverzicht