Van 9 tot en met 11 september wordt er een BloggersEvent in Nationaal Park De Alde Feanen georganiseerd. Veertien Nederlandse Gezins-, Travel-, Outdoor- en Foodbloggers komen het gebied verkennen en geven hun mening over de beleefmogelijkheden via blogs en de hashtag #npdaf16.

Aanleiding BloggersEvent

Vorig jaar heeft Stichting RMT twee Bloggersevents in Nationaal Park Lauwersmeer georganiseerd. Bij de speeddatesessie waren toen ook enkele ondernemers uit Nationaal Park De Alde Feanen aanwezig. Zij waren erg enthousiast over deze nieuwe manier van promotie en vroegen of het ook mogelijk was om een vergelijkbaar evenement in ‘hun park’  te organiseren.

Elizabeth Pilat en Lisette Grasmeijer (regiomarketeers van Noordoost Friesland en van Nationaal Park De Alde Feanen) hebben samen met de organisatie van Nationaal Park de Alde Feanen (John Haitsma) is een plan opgesteld en vervolgens zijn Stadsmarketing Leeuwarden (Merel Bot), Ontdek Ons (Sietie Hoekstra) en Regio Zuidoost Friesland (Anneke Lukkes) benaderd om mee te doen. Zij vonden het initiatief erg interessant en wilden graag meewerken. Zo ontstond het dynamische projectteam dat het hele weekend heeft georganiseerd.

Alle ondernemers in en rondom Nationaal Park De Alde Feanen zijn benaderd om mee te doen. Ruim 30 bedrijven gaven gehoor aan deze oproep. Samen zorgen zij ervoor dat alle bloggers (en hun gezinnen) tijdens het weekend een goed onderdak hebben, lekker eten voorgeschoteld krijgen en leuke activiteiten kunnen ondernemen. Vaarroute Alde Feanen naar Drachten, hier een plezierbootje nabij het kruispunt van Fokkesleat, Sydsdjip, It Wiid en Ule Krite. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Zeilen in Nationaal Park De Alde Feanen, een activiteit die diverse bloggers gaan ondernemen.

Doel BloggersEvent

Het doel van dit BloggersEvent is om het Nationaal Park De Alde Feanen onder de aandacht te brengen bij een diverse groep Nederlanders. Om dit te kunnen bereiken hebben we verschillende soorten bloggers uitgenodigd. Zo komen er gezinsbloggers, foodbloggers, bloggers die veel over outdoor schrijven en wandel/fietsbloggers. Alle schrijvers maken drie artikelen. In totaal levert het weekend dus 45 artikelen op internet op! Dat is veel waardevolle content die zowel door de ondernemers als door de organiserende partijen kan worden gebruikt voor de promotie van het nationaal park. Daarnaast hopen we met de hashtag #npdaf16 op InstagramTwitter en Facebook 200.000 unieke accounts te bereiken!

Travelbloggers

Een Travelblogger schrijft artikelen in zijn of haar digitale en openbare dagboek. Soms worden deze stukjes 2.000 keer per maand gelezen, maar er komen ook schrijvers die maandelijks 75.000 bezoekers op hun website krijgen. Deze bloggers gaan het Nationaal Park De Alde Feanen van 9-11 september verkennen: Travel.blogMy FootprintsBijzonder PlekjeHipenhotGezinopreisFoodInistaShere y Paul, Lifelicious, StyleSpy, Reiswijzer Kids&coExpeditieKramArtikel 2.55, Vakantaseren en Kleine Wereldreiziger.

vakantaseren

Beeld komt van Vakantaseren. Mario bezocht in het voorjaar van 2016  ook al eens deze regio.

Deelnemende ondernemers

Om veertien bloggers een unieke ervaring te bezorgen, heb je heel wat activiteiten, restaurants en accomodaties nodig. Hierbij een overzicht van alle deelnemende partijen:

Accommodaties worden aangeboden door: Outdoor VeldboomBed&Brochje Justjesoars, Age VeldboomCamping It WiidAlde Feanen VerhuurJachtcharter Hoekstra, Appartementen Porto Bello, Camping de Stjelp en Vakantiepark it Wiid/Recrea Support.

Activiteiten keuzeprogramma’s worden aangeboden door: Outdoor VeldboomVerhuurbedrijf HollemaDe Twirre,  Museum It KokelhûsSkûtsjemuseumMuseum DrachtenCamping en Jachthaven De VeenhoopAnnageHistorisch Centrum Leeuwarden, A Guide to LeeuwardenBlokhuispoort, Zeilschool PeanKameleon Terherne en Boereiis Veldstra.

Overige deelnemende ondernemers staan vermeld bij het programma, hieronder.

  Schermafdruk 2016-08-22 14.06.22

Beeld komt van De Twirre. Deze ondernemers bieden de bloggers swingtriken en elektrisch sloepvaren aan.

Programma

Tijdens dit BloggersEvent hebben de schrijvers veel keuzemogelijkheden. Zo kunnen de deelnemende bloggers en hun kinderen zeilen, sloepvaren, suppen, een museum bezoeken, wandelen, fietsen, skûtsjesilen of naar het Kamleondorp Terherne. Elke blogger heeft zijn voorkeuren al aangegeven en de organisatie is druk bezig om alle wensen te vertalen naar individuele programma’s.

Dag 1, vrijdag 9 september 2016

Dag 2, zaterdag 10 september 2016

 • Ochtend – Ontbijt bij accommodatie + lunchpakket maken
 • Ochtend –  Keuzeprogramma
 • Middag – Keuzeprogramma
 • 17.00 uur – Richting Leeuwarden per praam met de Wartenster
 • 18.30 uur –  Keuze avondprogramma Leeuwarden
 • 20.00 uur – Gezamenlijk dineren bij de PostPlaza

Dag 3, zondag 11 september 2016

 • Ochtend – Ontbijt bij accommodatie
 • 10.00 uur – Rondvaart door het nationaal park met de Blaustirns met een gids van It Fryske Gea. Voor de kinderen een rugzakroute door Pettebosk.
 • 12.00 uur – Gezamenlijk lunchen bij Restaurant Porto Casa
 • 13.30 uur – Keuze programma Akkrum/Grou
 • 17.30 uur Evaluatie en diner in Akkrum bij De Koken

Speeddatesessie ondernemers

Ondernemers uit het De Alde Feanen en omgeving zijn op vrijdag 9 september, 20.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan de speeddatesessie. Ontmoet schrijvers en leer hen kennen. Diverse Bloggers hebben tijdens het BloggersEvent nog ruimte in hun programma. Wellicht komen ze na een leuke speeddate zaterdag 10 september of zondag 11 september bij jou langs! Meer informatie hierover vind je hier op Facebook. Aanmelden voor de speeddatesessie kan via info@rmtnof.nl.

Doe mee

Draag jij Nationaal Park De Alde Feanen een warm hart toe? Deel dan ook vooral jouw beelden, berichten en activiteiten via de hashtag #npdaf16 op InstagramTwitter en Facebook.

Comments

Meer nieuws

Win kaarten voor uniek optreden Iris Kroes in de Noardlike Fryske Wâlden

15 oktober 2019

In de duisternis van de nacht hoor je meer. Ook in het Nationaal Landschap Noardlike Fryske…

Lees meer
Evenementen

Hotels in Friesland – vijf redenen waarom je hier eens zou moeten verblijven

7 oktober 2019

Je wordt wakker onder knisperende lakens in een vorstelijk bed, duikt vervolgens onder een stortdouche of…

Lees meer
Blogs

Nieuwsoverzicht