Kerstfair DOkkum

Stads slapen

Voor veel mensen is Dokkum een bijzondere ontdekking en eens geweest komen ze altijd terug. Veelgehoord “Dat ik dit niet eerder heb gedaan!”.

Wat maakt Dokkum nu zo verrassend? Het is een kleine stad met zo’n 13.000 inwoners. Maar de historie is nog voelbaar en de manier waarop de inwoners dat koesteren maakt dit tot een ronduit fijne plek. Tel daarbij op de prachtige panden, de geschiedenis van de admiraliteit – ooit ’s Neerlands centrum – , de geschiedenis van Bonifatius en de pelgrimage, de unieke winkels, de grachten en de stadse beleving op terrassen en in de horeca en je hebt een echt andere Citytrip te pakken. Maar dan wel een Citytrip met een gouden randje: vanuit Dokkum sta je zo op het Wad, toer je door de vlasvelden, stap je uit bij een van de Staten en Stinzen of doe je een heerlijke wandeling door de Noardlike Fryske Walden. Ben je al nieuwsgierig? Genoeg mogelijkheden met bijzondere B&B’s en het historisch hotel.

Een van onze tips:

Hotel de Posthoorn

Sinds 1584 een gezellig informeel hotel aan de grachten in het historische centrum van Dokkum. Kun je je voorstellen dat de heren van de Admiraliteit hier aan de toog stonden?